Het Halalkeur managementsysteem integreert religieuze eisen en eisen aan voedingswaarde, milieu en dierenwelzijn met het voedselveiligheid- en het kwaliteitssysteem. Hiermee maken wij de belofte van Halalkeur gecertificeerde hamburgers meer dan waar!
Het systeem omschrijft procedures voor Halalkeur gecertificeerde hamburgers die ervoor te zorgen dat producten, processen en diensten voldoen aan de Halal reglementen.
De certificering wordt verzorgd door de Halal Audit Company. HAC is een internationaal inspectiebureau op het gebied van voedselveiligheid, dat audits en certificeringen uitvoert.
Hiermee benadrukken wij dat we een betrouwbare organisatie zijn. Een organisatie die garanties kan geven over de halalwaardigheid tot aan de consument.
Dit betekent dat wij garanties kunnen geven over:
HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het is dus een analyse van kritische punten waar een onderneming extra goed op moet letten. ‘Hazard’ staat voor gevaar: gevaar dat in een product aanwezig kan zijn waardoor de gezondheid van de consument in gevaar komt. Deze gevaren worden in kaart gebracht en geanalyseerd. Hierna wordt gekeken naar manieren om deze gevaren te voorkomen.
HACCP is een preventief systeem en zorgt voor een verhoogde productveiligheid. Momenteel zijn wij nog niet HACCP gecertificeerd, maar de verwachting is dat wij dit binnen een halfjaar wel zijn. Natuurlijk werken wij wel gewoon volgens de HACCP principes en richtlijnen.